Taxatie in Almere en Amsterdam
Snel, vakkundig en NWWI gevalideerd taxatierapport.

Taxatie nodig?

Wanneer heb ik een taxatierapport nodig en waarvoor kan ik het gebruiken?

1.  Aankoop van een woning of appartement;

2. Verbouwing van een woning of appartement;

3. Echtscheiding; 

4. Verdeling van een erfenis;

5. Beleggingsfinanciering;

6. Nieuwbouw.


Wat jouw situatie ook is, ik help je snel en vakkundig aan een gevalideerd (NWWI) taxatierapport na het invullen van de onderstaande aanvraag;

 

 1. Waarom moet mijn woning of appartement worden getaxeerd bij aankoop?

Als alles goed loopt, gaat de bank je een grote lening geven – in ruil voor zekerheid. De bank wil niet meer geld uitlenen dan dat het huis waard is. Het zou anders een te groot risico voor de bank zijn op het moment dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen. De waarde van de woning wordt berekend door de taxateur. Voordat de bank de hypotheek kan goedkeuren, moet het hele dossier compleet zijn. Het taxatierapport is daar een essentieel onderdeel van. Het is dus verstandig om zo snel mogelijk een taxateur in te schakelen. Dat kan het beste wanneer de koopakte door beide partijen is getekend. Hoe sneller alle documenten bij de bank zijn, hoe sneller jij zekerheid hebt dat je het huis ook daadwerkelijk kunt kopen.


2. De waarde voor én na verbouwing

Ben je van plan om te gaan verbouwen en wil je dit het liefst (voor een deel) meefinancieren in de hypotheek? Maak dit dan kenbaar aan de taxateur. Vertel zo specifiek mogelijk wat de plannen zijn en de taxateur zal een waarde bepalen voor én na verbouwing. Houd er rekening mee dat niet alle verbouwkosten bijdragen aan een hogere waarde.....
Voorbeeld: de koopsom van de woning is € 400.000, maar je wilt een andere keuken plaatsen en dat kost € 15.000. Dit bedrag wil je het liefst meefinancieren en daarvoor heb je een totale hypotheek nodig van € 415.000. Aangezien je 100% van de waarde van het huis mag lenen, dient een taxateur te bepalen wat de waarde wordt ná de verbouwing. Uit het taxatierapport blijkt bijvoorbeeld een waarde van € 410.000 ná de gewenste verbouwing. Je komt dus € 5.000 tekort om je droomkeuken te kunnen realiseren. Hierdoor moet je in dit geval dus € 5.000 aan eigen middelen inleggen.


3. Taxatie van een woning of appartement bij scheiding

Wanneer één van jullie beiden in de woning wilt blijven wonen en ook de maandelijkse lasten van de hypotheek alleen kan blijven betalen, is het mogelijk om de hypotheek op één naam te zetten bij de scheiding. De vertrekkende partner zal vervolgens een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid van de hypotheek kunnen krijgen, zodat men ook niet meer verbonden is aan de hypotheek van de oude woning en desgewenst een nieuwe woning kan kopen en financieren met een nieuwe hypotheek. Hiervoor is een taxatie van de woning nodig.


4. Taxatie woning of appartement bij een erfenis

Wanneer je een woning erft en je de erfenis moet delen met meerdere erfgenamen, moet je vastleggen hoe je de erfenis verdeelt. Doorgaans gebeurt dit via een gelijke verdeling. Ben je bijvoorbeeld met vier erfgenamen? Dan ontvangt elke erfgenaam doorgaans 25% van de waarde, tenzij het testament anders bepaalt.
Ben je benieuwd hoeveel je precies erft? Dan kan het handig zijn een taxatie van de woning te laten uitvoeren voor je de erfenis verdeelt. Een taxateur kan je vertellen hoeveel de woning op dit moment oplevert, en of er sprake is van overwaarde op het huis uit de erfenis. Op basis van de taxatie kan je vervolgens samen beslissen of jullie de woning uit de erfenis verkopen.


5. Taxatie in verhuurde staat

Ben je van plan om een woning te kopen die op dit moment verhuurd wordt en vraag je hiervoor een hypotheek aan? Dan heb je een taxatierapport nodig in verhuurde staat. De bank wil namelijk weten wat de woning waard is in verhuurde staat, omdat deze waarde vaak afwijkt van de normale marktwaarde. Ook als je plannen hebt om je huidige woning (waar nog een hypotheek op rust) te verhuren heb je hiervoor een taxatierapport in verhuurde staat nodig. Vaak mag je van de geldverstrekker namelijk niet zomaar de woning verhuren. Hiervoor moet je eerst toestemming vragen of de hypotheek zelfs oversluiten.


6. Koop je een nieuwbouwwoning?

Dan gelden er andere regels als het aankomt op het taxatierapport. Wanneer je een woning van een projectontwikkelaar koopt en na de oplevering direct eigenaar bent, heb je géén taxatierapport nodig. Koop je daarentegen zelf een perceel om er een huis op te laten bouwen, dan is er wél een taxatie nodig. Nieuwbouw begint bij het vaststellen van de grondprijs en eindigt bij de realisatie van de woning middels de volgende documenten:


- Bouwtekeningen
- Bestek
- Koopovereenkomst
- Aannemingsovereenkomst


 

 


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn